Vormingen

 

Valpreventie: maandag 9/4 van 14u30 tot 17u

Valpreventie is een belangrijk thema als je wat ouder en moeilijk te been bent. In deze infosessie komen de belangrijkste oorzaken en risico's voor vallen aan bod en worden veel tips gegeven om valincidenten te voorkomen. Zelfredzaamheid en zelfstandigheid behouden en zo langer thuis blijven wonen vormen de roze draad doorheen deze infosessie.

Dementie: maandag 23/4 van 14u30 tot 17u

In Vlaanderen woont bijna 65% van alle mensen met dementie thuis: alleen of met een naaste. Nadat de diagnose van dementie wordt gesteld, zijn er vaak heel vragen. Mantelzorgers en familie van personen met dementie krijgen tijdens de infosessie meer uitleg over de diagnose van dementie, de behandeling, de soorten dementie en de daaraan gekoppelde veranderingen. Daarnaast wordt er uitgebreid besproken hoe men het best omgaat met deze aandoening

Omgaan met verlieservaring: maandag 7/05 van 14u30 tot 17u

Wat is rouw? Wat is verlieservaring? 
vb. van verlieservaring: verlies van een dierbare (overlijden), verlies van een relatie (bv. scheiding), verlies van gezondheid, verlies van job. ...

Rouwen is voor iedereen anders: op deze vragen vind je in deze introductie een antwoord.

Piekeren (over familie, gezondheid, ...): maandag 28/05 van 14u30 tot 17u

Kom uit je hoofd! Stop met piekeren. Kennismaken met piekeren. Wat is piekeren? Wat doet piekeren met je gezondheid? Wat kan je er zelf aan doen?

 

Inschrijven:

Inschrijven kan zowel telefonisch als per email via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85 (op weekdagen: 8u tot 17u, behalve op woensdag).

De prijs bedraagt 5.00€ (incl. koffie). De betaling kan ter plaatse gebeuren. 

De vormingen gaan door in DeCeder.