Activiteitenkalender 2018

 

Paasmenu
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zondag 1/04

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste woensdag 28/03

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail van passievruchten citroen en sinaasappel
Buffalo 9°, brouwerij Van Den Bossche, Sint-Lievens-Esse/Ertvelde

Minuutgebakken Schotse zalm met Mechelse asperges, blanke boter met sinaasappel en tuinkruiden
Macon-Villages Joseph Drouhin Bourgogne 2016

Gebraden Paaslamsbout met rozemarijn, snijboontjes en sjalot, dauphinois-aardappelen,
lamsjus met dragon en graantjesmosterd à l’Ancienne ‘Oud Huis Ferdinand Tierenteyn, Gent’
Concannon Vineyard Conservancy Petite Sirah, Livermore Valley 2008 California

Miniflensjes gevuld met rabarber en verse vijgensabayon van blond bier Omer 8° brouwerij van de brouwerij Omer Vander Ghinste, Bellegem/Kortrijk

Mokkakoffie of thee met chocolade-paaseitjes

Mechelse asperges op zijn best

(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zondag 20/05

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste dinsdag 15/05

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail van sinaasappelsap en aardbeien
Canarus Tripel 7,5°, brouwerij Sint Canarus, Gottem/Deinze

Mechelse asperges op Vlaamse wijze met Duke of Berkshire’-beenham en Stropkesmosterd ‘Oud Huis Ferdinand Tierenteyn, Gent’
Pinot Gris Médaille d'Or Colmar Domein Materne Haegelin 2015

Gebraden hoevekip met gebakken Mechelse asperges & morieljen, parmigiano reggiano, jonge spinazie, geplette Charlotte-aardappel met olijfolie, Rieslingsausje
Terroir La Baume Saint-Paul Corbières 2013

Frambozen&rabarber met witte chocolade en peterselie 

Mokkakoffie of thee met versnaperingen

Hollandse maatjes & babykreeftenmenu
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zaterdag 16/06

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste woensdag 12/06

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail van sinaasappelsap, roze pompelmoes en munt
De Maeght van Gottem 6,5°, brouwerij Sint Canarus, Gottem/Deinze

Hollandse Nieuwe op een slaatje van groene boontjes, zachte ui, dille en tomaat
Cape Dream Chenin blanc Western Cape 2016 South Africa

Warme babykreeft uit de schaal, in groentennat, peterselieaardappelen,
blanke boter met tuinkruiden (+5,00 euro)
Joseph Drouhin Laforêt Chardonnay Bourgogne 2014

Pavlova van aardbeien met amandelcrumble, meringue en vanilleroomijs

 Mokkakoffie of thee met versnaperingen

Belgische specialiteiten
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zaterdag 21/7

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste dinsdag 17/7

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail van vlierbloesem
Ename Blond 6,6°, brouwerij Roman, Oudenaarde

Huisgemaakte Zeebrugse garnaalkroketten met gefriteerde peterselie en citroen
Chablis Victor Berard Bourgogne 2015

Jong konijn met dopererwten&jonge wortelen, kriekbier en primeuraardappelen
Château Francs Magnus Bordeaux Supérieur 2014

IJsgekoelde Luikse koffie met slagroom

Mokkakoffie of thee met babelutten en cuberdons

Zomermenu
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zaterdag 18/8

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste dinsdag 14/8

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail cocktail van sinaasappelsap en aardbeien
Gentse Strop 6,9°, brouwerij Roman, Oudenaarde

Carpaccio van Noorse zalm met mosterdpeterseliedressing, brioche
M de Minuty Rosé Provence 2016

In de oven gegaarde pladijsfilet met tijm, Zuiderse groenten, balsamico en spaghettini 
Le Sec de Rayne Vigneau Bordeaux 2013

Meloensoepje met rode vruchten, munt en yoghurt 

 

Mokkakoffie of thee met versnaperingen

Herfstmenu
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zaterdag 15/9

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste dinsdag 11/9

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail van sinaasappelsap en granny smith
Gruut Blond 5°, brouwerij Gruut, Gent

Zeeuwse mosselen met frisse risotto van tomaat, bieslook, parmigiano reggiano, broodkorstjes en een gepocheerde kwartelei
Cycle Sauvignon Blanc IGP Bulgaria 2015

Gebraden jonge eend met Japanse kruiden, raapjes&wortel & spekje, sinaasappelsausje met groene peper
Château Sergant Lalande-de-Pomerol 2014

 Braambessen in warme rode wijn met kaneel en vanille, gembersnoepjes en amandelroomijs

 Mokkakoffie of thee met versnaperingen 

Halloweenmenu
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zaterdag 17/10

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste dinsdag 09/10

  

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail Vampire’s kiss van sinaasappel en grenadine
Oude Kriek Boon 4°, Brouwerij Boon, Lembeek

Op vel gebakken snoekbaars met pompoen en griezelige linguine
Grüner Veltliner vom Berg 2016 Österreich

Hertenkalffilet, groene kool met san daniele ham en ghost peterselie, gekonfijte kastanjes, fijne frietjes, bloody kriekbier met veenbessen (+ 5,00 euro)
Piccini Collezione-Selezione Oro Riserva, Chianti DOCG 2012 Italia

Warm chocoladetaartje met vanillesaus, sinaasappelschil en pistacheroomijs

Mokkakoffie of thee met versnaperingen

Wildmenu
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zaterdag 17/11

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste dinsdag 13/11

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail van sinaasappelsap en granny smith
Valeir Blond 6,5°, brouwerij Contreras, Gavere

Een frisse salade van kwartel & ganzenlever, groene boontjes, geroosterde pijnboompitten en een balsamiekvinaigrette
Pomino Bianco Castello di Pomino Marchesi de Frescobaldi Toscana 2015 Italia

Gebraden fazant & bloedworst met zachte zuurkool, bospaddestoelen,
natuuraardappelen, roomsausje met Jonagold appel
Cape Dream Merlot & Cabernet Sauvignon Western Cape 2016 South Africa

In witte wijn gepocheerd doyenné-peer, donkere chocolade en amandelcrumble

Mokkakoffie of thee met versnaperingen

Eindejaarsmenu
(Geïnspireerd door chef Wim Vandamme)

Wanneer: zaterdag 15/12

Prijs:
menu: 40€
dranken: 15€

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/381 58 85
ten laatste dinsdag 11/12

 

Aperitief met hapjes
Cava Amaya
Mocktail van sinaasappelsap en granny smith
Potteloereke, brouwerij Sint Canarus, Gottem/Deinze

Gebakken zeeduivel op grootmoeders wijze
Sancerre Reverdy Domaine des Trois Noyers Blanc 2016

Hoevekalkoen met bospaddestoelen, amandelkroketjes, kleine spruitjes
en een mandarijnenroomsausje
Zweigelt Göttweiger Berg 2014 Österreich

Jonagoldappel met rijst, gembersnoepjes, vanille en sinaasappel, vanilleroomijs

 Mokkakoffie of thee met versnaperingen