Corona-update

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te voorkomen neemt De Ceder volgende maatregelen (laatste update 17 juni 2020)


We geven veel om onze bewoners en onze hotelgasten. Dag na dag stellen we alles in het werk om hun goede gezondheid te garanderen. We lijsten de maatregelen die van kracht zijn binnen onze sites in Deinze en Drongen hieronder op.

We danken bewoners, hotelgasten, familieleden en medewerkers voor het strikt naleven van deze maatregelen. Samen dragen we zorg voor elkaar.

​Restaurant

Vanaf 8 juni staat ons restaurant opnieuw open voor bewoners, hotelgasten en bezoekers. We vragen aandacht voor onderstaande gezondheidsmaatregelen:

 • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van
  de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen.
 • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk.
 • Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan bij eet- en drankgelegenheden.
 • Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan. Enkel in eenmanszaken kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten.
 • Kom je iets eten? Reserveer minimum 1 dag op voorhand.
 • Kom je iets drinken? Noteer je gegevens in het logboek aan de ingang.
 • Houd 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap.
 • Beperk uw verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats u enkel van en naar uw tafel en de toiletten.

Bezoek

We hebben de voorbije weken uitermate veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne, waardoor we tot op heden de gezondheid van onze gasten hebben kunnen garanderen. Het spreekt voor zich dat we bij deze versoepeling van de maatregelen, nog steeds alles in het werk willen stellen om uw veiligheid te garanderen.

Transfers van de voorziening naar huis of omgekeerd moeten zoveel als mogelijk vermeden worden. Indien er toch transfers zijn, moet vermeden worden dat de personen die de gebruiker komen halen, hiervoor de voorziening betreden: de gebruiker zal afgehaald worden aan het onthaal, gebracht door de medewerker. Voor iedereen binnen in het gebouw gelden de regels van sociale afstand. We houden minimum 1.5 meter afstand.

Het brengen/afhalen van de was, boodschappen door bezoekers kan enkel via het onthaal. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 17 uur.

Iedereen die zich aanmeldt aan het onthaal wordt gevraagd zich te registreren en de handen te ontsmetten. Hiervoor is handgel voorzien bij het binnenkomen van het gebouw.

Randactiviteiten

Het zwembad blijft gesloten tot 1 juli.

Verblijf in het herstelverblijf (niet-COVID-19 cliënt)

Alle nieuwe cliënten van het herstelverblijf verblijven 5 dagen in quarantaine.

Dagelijks controleren we de temperatuur van alle cliënten. Vanaf 37,5°C gaat de cliënt in quarantaine en verwittigen we de arts. Er is een registratieblad – temperatuur op iedere kamer.

Iedere cliënt die hoest gaat in quarantaine tot de symptomen zijn verdwenen.

Was

De persoonlijke was kan bij niet COVID-19 cliënten door de familie gebeuren. Veiligheidshalve vragen wij hierbij rekening te houden met volgende instructies:

 • Hou de zak met vuile was zo lang mogelijk gesloten!
 • Programmeer de wasmachine op een volledig wasprogramma van minimum 60°.
 • Haal de vuile was uit de zak en stop deze rechtstreeks in de wasmachine.
 • Gooi de zak waarin u de vuile was meekreeg weg in een aparte gesloten afvalzak.
 • Was nadien gedurende minstens 30 seconden uw handen met water en zeep en droog ze vervolgens af bij voorkeur met een papieren doek en gooi deze weg. Of ontsmet gedurende minstens 20 seconden de handen met handgel
 • Droog de propere was bij voorkeur in de droogkast
 • Berg de propere was op in een propere plastiek zak

Bij bewoners die de was niet zelf kunnen doen, zorgen onze medewerkers voor het ophalen van de was en het bezorgen van propere was

Post voor cliënten

Kleur samen met ons de dag van onze cliënten en schrijf een brief of knutsel een kaartje. Je creatie kun je afgeven aan het onthaal van De Ceder of opsturen naar de De Ceder, Parijsestraat 34, 9800 Deinze. Onze medewerkers zorgen ervoor dat alle post corona-vrij bij de juiste persoon komt​

Maak gebruik van sociale media om in contact te komen met elkaar. Indien nodig kunnen onze begeleiders een handje toesteken bij een videogesprek of gewoon telefoongesprek.

Heb je vragen?
Bel het onthaal van De Ceder 09 381 58 85 of mail info.deceder@zorgdorpen.be

​Meer informatie over het corona-virus vindt je op de website van de overheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/
Met vragen daarover, kun je ook terecht op het telefoonnummer van de overheid: 0800 14 689.